Header Image

Zomerkamp

Wij gaan 17 juli weer op kamp!

Het aftellen kan beginnen..!

Meer informatie

De vereniging

CJW bestaat uit een groep jonge vrijwilligers. Onze grootste activiteit is het organiseren van een jaarlijks zomerkamp. Ter promotie hiervan staan wij onder andere jaarlijks met een leuke activiteit op de Brummense Koningsdag en de Pinkstermarkt. Daarnaast zijn we soms op andere plekken te zien. Zo stonden we in de afgelopen jaren op de Brummense Sportdag, verzorgden we een deel van de Eerbeekse Halloween Ride, en organiseerden we activiteiten voor de jeugd op de Open Dag van papierfabriek DS Smith.

Wat is CJW Zomerkamp?

Op kamp gaan staat al vele jaren gelijk aan heel veel plezier en gezelligheid met leeftijdsgenoten, onder leiding van een groep toegewijde en enthousiaste vrijwilligers. Deze groep bestaat voornamelijk uit oud kampgangers die min of meer met het kamperen zijn opgegroeid. Dit is dan ook mede bepalend voor de goede onderlinge sfeer. Alle kinderen van 6 tot en met 17 jaar zijn van harte welkom! Ben je ouder dan 18 en wil je graag mee als vrijwilliger? Kijk dan onder ‘leiding’.

Voor wie?

Alle kinderen van 6 (minimaal groep 3) tot en met 17 jaar zijn van harte welkom!

 

De jongere kinderen (van 6 t/m 9 jaar) gaan een weekendje mee

De oudere kinderen (van 10 t/m 17 jaar) gaan een week mee

Eten

De hele week is een groep ‘amateurkoks’ in touw om voor iedereen drie lekkere en voedzame maaltijden per dag te bereiden in de keukentent. Daarnaast zorgen zij voor versnaperingen tussendoor. Zo is er de dagelijkse chocolademelk aan het einde van de dag. Het is voor de keuken overigens geen probleem om rekening te houden met voedselallergieën, mits dit bij inschrijving aangegeven wordt.

Kamperen

Er wordt in tenten geslapen met groepen van 5-8 jongens of meisjes. Bij de weekend groepen (7 t/m 9 jaar) en de jongste groepen (10 t/m 13 jaar) slaapt de leiding bij de kinderen in de tent. De oudste groepen (14 t/m 17 jaar) slapen zonder leiding. De tenten die wij gebruiken zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het kamp staat midden in de bossen van Zeddam. Dat dit nog steeds mogelijk is kan worden toegeschreven aan de zorgvuldige wijze waarop wij met de natuur omgaan.

Spellen en tochten

Er is natuurlijk niets aan zo’n kamp als er niet voor voldoende vermaak wordt gezorgd. De ‘Spelleiding’ zorgt ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Er is voor drie leeftijdsgroepen een passend dagprogramma samengesteld. Er is voldoende variatie tussen creativiteit, inspanning en ontspanning. Zo hebben we spannende bosspellen en speurtochten, maar ook creatieve opdrachten als knutselen.

Persoonlijke verzorging

Er moet natuurlijk ook aan de sanitaire voorzieningen worden gedacht, want kamperen hoeft niet gepaard te gaan met een slechte lichaamsverzorging. Wij zijn aardig met de tijd mee gegaan. Zo beschikken wij over volwaardige toiletten welke gewoon kunnen worden doorgespoeld. Door de leiding wordt gelet op tandenpoetsen en schone kleren. Daarnaast is er twee keer per week de gelegenheid om te douchen.

EHBO

Tijdens het kamp zijn er minimaal twee mensen met een EHBO-diploma en twee mensen met een BHV-certificaat aanwezig. Zij weten precies wat zij moeten doen als er ergens iets mis gaat. Bij twijfel nemen zij contact op met een huisartsenpost. Er is op het kamp een EHBO-tent waarin alle mogelijk benodigde spullen aanwezig zijn. In geval van nood zijn wij altijd te bereiken via de telefoon van de hoofdleider.

Kosten

De kosten kun je hieronder vinden. De genoemde korting geldt de eerste week van de inschrijfperiode.

 

Weekend           Week

Normale prijs    €46,-      €99,-

Met korting        €41,-      €94,-

Minimabeleid

Sinds 2017 is CJW toegevoegd aan de lijst van het minimabeleid van de Gemeente Brummen. Dit betekent dat kinderen van ouders die onder het minimabeleid vallen – en hun jaarlijks budget nog niet aan een andere vereniging hebben uitgegeven – een bijdrage van de Gemeente kunnen krijgen om mee te gaan op kamp. Zie voor meer informatie de website van de Gemeente Brummen.

Privacy Policy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens en zijn volledig op de hoogte en voorbereid! Bekijk onze Privacy Policy hier.

Conclusie

We doen er alles aan om de kinderen een onvergetelijke week vol spanning en avontuur aan te bieden, waarin voldoende zorg wordt besteed aan de behoeften van het individu. Wij hopen jou hiermee een beetje vertrouwd te hebben gemaakt met het hoe en wat van ons kamp en hopen jouw kind(eren) te mogen verwelkomen.