Header Image

Praktische info

Hieronder vind je alle informatie voor als je meegaat op kamp!

Meer informatie

Vertrek en terugkomst

Vertrek:
Oudste groepen: Zaterdag om 10.45 uur (met de fiets)

Weekendkamp en jongste groepen: Zaterdag om 12.45 uur (met de auto)

 

Terugkomst:
Weekendkamp: Maandag om 18.30 uur

Jongste en oudste groepen: Zaterdag om 13.00 uur

Vervoer

Het vervoer van en naar het kamp verschilt per groep

Weekendkamp & Jongste groepen van het weekkamp:
De kinderen van het weekendkamp & de jongste groepen van het weekkamp gaan met de auto. Op de heenweg verzamelen we om 12.30 uur bij de Oude Kerk in Brummen (Kerkplein 17). De auto-indeling wordt om 12.45 uur bekend gemaakt en om 13.00 uur vertrekken de auto’s, in één lange stoet, richting Zeddam.

Na afloop van het kamp worden de kinderen ook weer met auto’s teruggebracht. De kinderen van het weekendkamp gaan op maandag terug, hiervoor verzamelen de ouders die rijden om 17:15 in het bos. De kinderen van de jongste groepen van het weekkamp gaan op de zaterdag terug. De ouders die rijden verzamelen zich om 12:00 uur aan de bosrand.

Het vervoer met auto’s vindt plaats door ouders die hebben aangegeven te willen rijden. Als bij de inschrijving is aangegeven beschikbaar te zijn voor het vervoer worden ouders hiervoor benaderd. Ben je niet ingedeeld, dan zijn er voldoende auto’s beschikbaar en bedanken we je heel hartelijk voor het aanbod.

Oudste groepen van het weekkamp:
De oudste groepen gaan op de fiets naar Zeddam. Om 10.45 uur verzamelen alle fietsers zich bij de Oude Kerk in Brummen (Kerkplein 17). Daar wordt de fietsopstelling bekend gemaakt en om 11.00 uur wordt er samen met een aantal begeleiders gezamenlijk naar Zeddam gefietst. De terugweg op de tweede zaterdag gaan de oudste groepen ook op de fiets. Het is dus belangrijk om de fiets, met name de banden en de remmen, van te voren goed te controleren! De fiets is de hele week nodig en om pech of ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat de fiets veilig en goed in orde is.

Bagage

Alle bagage wordt met een vrachtwagen naar het kamp gebracht, je hoeft er dus niet zelf mee te sjouwen. Je kunt je spullen op zaterdag tussen 10.30 en 12.45 uur inleveren bij de Oude kerk in Brummen. Daar staan mensen klaar om alle bagage in de vrachtwagen te laden. Zorg dat op ALLE spullen je naam staat! Pak je spullen goed in in een stevige tas of koffer. Maak een duidelijk etiket (of sticker) met je naam erop aan je tassen.

Wat neem je mee op kamp?

 • Een leeg hervulbaar flesje voor water of ranja – wel zo goed voor het milieu
 • Slaapzak, 1p hoeslaken en een kussen (evt. een extra deken) – een matje is niet nodig, die nemen wij voor je mee
 • Toiletspullen, een emmer en handdoeken
 • Rugtas of fietstassen
 • Theedoeken, plastic bord, beker en bestek – geen wegwerpspullen
 • Zaklamp
 • Schaar
 • Iets leuks om te doen als je een tijdje in de tent moet blijven omdat het regent (denk aan een boek of spelletjes)
 • Warme kleding; als er regenachtig weer wordt voorspeld kan het geen kwaad om een paar extra setjes kleren mee te nemen, als je tijdens een spel natregent is het fijn om droge kleren aan te kunnen trekken!
 • Regenkleding, zwemkleding en sportkleding
 • Ruim voldoende sokken en ondergoed
 • Laarzen en stevige (wandel- of sport-)schoenen
 • Wat zakgeld; er wordt in het kamp af en toe wat snoep (tegen kostprijs) verkocht, en er wordt bij de kampdienst een collecte gehouden voor een goed doel. De oudste groepen hebben daarnaast een extra activiteit, een barbecue, waarvoor een eigen bijdrage van +/- €5,- wordt gevraagd.

Wat laat je thuis?
Dure spullen en nieuwe kleren kun je beter niet meenemen. In een rommelige tent raak je makkelijk iets kwijt en het is vervelend als spullen kapot gaan. Energiedrank, alcohol, gevaarlijke voorwerpen en mobiele telefoons mag je NIET meenemen. Dit heb je trouwens ook helemaal niet nodig. Je kunt in geval van nood altijd de telefoon van de hoofdleider gebruiken om naar huis te bellen. Deze staat altijd aan, dus via deze telefoon kunnen je ouders jou ook bereiken. Als de leiding toch één van de hier bovengenoemde spullen vindt, wordt het ingenomen, op een veilige plek bewaard en aan het eind van het kamp weer aan je terug gegeven.

Ziekte & medicatie

EHBO
Ondanks dat wij er alles aan doen om de kinderen zo goed mogelijk te verzorgen, kan er een ongelukje gebeuren of kan er iemand ziek worden. In het leidingteam zitten een paar mensen met een EHBO-diploma en/of ervaring in de gezondheidszorg, die in deze gevallen zullen handelen. Wij willen graag dat de kinderen een (kopie van het) zorgverzekeringspasje bij zich hebben, zodat we in noodgevallen snel de nodige maatregelen kunnen treffen. Natuurlijk nemen we altijd zo snel mogelijk contact met de ouders wanneer er iets aan de hand is.

Medicatiegebruik, allergieën en andere aandachtspunten
Sommige kinderen hebben om de één of andere reden extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld door een (voedsel)allergie, medicijngebruik, of omdat nog niet zindelijk zijn. Deze bijzonderheden kunnen bij de online inschrijving aangegeven worden. Mocht dit niet gedaan zijn dan verzoeken wij je enige tijd voor aanvang van het kamp per mail (hoofdleider@cjw-brummen.nl) contact op te nemen met de hoofdleiding. Ook als je kind gewend is zelf voor zijn/haar medicijnen te zorgen, is dit soms toch handig voor de hoofdleiding om te weten. Is het handig dat de hoofdleiding de medicatie in beheer heeft gedurende het weekend of de week? Overhandig de medicatie dan op de zaterdag van vertrek aan hem.

Ouderavond

Woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur (we beginnen om 19:00 uur) mogen ouders, broers en zussen komen kijken! Wij zorgen dat er chocolademelk klaar staat en zullen vertellen over kamp. De kinderen kunnen hun tent laten zien, of alvast wat vuile was meegeven. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn dan willen we je vragen te overwegen of je wel wilt komen. Je begrijpt dat we dan niet veel mensen goed kunnen ontvangen. We willen overigens vragen niet te roken waar de kinderen bij zijn. Alvast bedankt.

Route

Kom je vanuit de richting Wehl/Doetinchem Zeddam in, dan ga je na de rotonde op de eerste kruising rechts. Dan vervolg je deze weg tot in het bos (de weg is eerst verhard en gaat over in een zandpad). Het dichtstbijzijnde adres (voor in je navigatie) is Bosweg 6, 7038EG Zeddam. Vanaf daar is de bosrand te zien, je kan je auto parkeren op het grasveldje. Vanaf daar staat aangegeven hoe je bij het kamp komt.

Teken & de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme komt in Nederland steeds vaker voor. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, wordt verspreid door teken. Teken zijn kleine beestjes die veel voorkomen in bossen. Kinderen op kamp hebben dus een grote kans om een tekenbeet op te lopen en worden daarom door ons dagelijks goed gecontroleerd op tekenbeten. Elke dag zijn er drie vaste momenten waarop kinderen eventuele teken kunnen laten verwijderen. Het verwijderen van de teken gebeurt volgens de door het Nederlands Huisartsen Genootschap aanbevolen methode. De plek van de tekenbeet wordt aangetekend op een formulier dat de kinderen mee naar huis krijgen.

Door onze zorgvuldigheid rondom het opsporen en verwijderen van teken is de kans klein dat de ziekte van Lyme overgedragen wordt. Desondanks is het belangrijk om ook na kamp alert te zijn, en contact op te nemen met de huisarts in het geval van de volgende verschijnselen:

 • als na enkele dagen tot weken een verkleuring of rode vlek ontstaat
 • als na enkele dagen tot maanden één of meer klachten ontstaan zoals:
  • griepachtig gevoel (koorts, hoofdpijn, spierpijn, moeheid)
  • één of meer dikke en pijnlijke gewrichten
  • uitstralende pijn, tintelingen of minder kracht in arm, been of romp
  • plots dubbel zien of een scheef gezicht

De ziekte van Lyme is goed te genezen, mits ze tijdig ontdekt wordt. Als er na besmetting geen actie ondernomen wordt kan de ziekte zeer nare gevolgen hebben. Neem dus in geval van twijfel altijd even contact op met uw huisarts! Meer info is ook te vinden op https://www.thuisarts.nl/tekenbeet.

(Eiken)Processierups & Wespen

Ieder jaar voordat kamp begint inspecteren wij met de boswachter en natuurmonumenten het bos en halen wij wanneer noodzakelijk preventief processierupsen en/of wespennesten weg. Dit doen we alleen als het echt nodig is om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Meer info over de processierups vind je hier: https://processierups.nu/.

Contactgegevens

Hoofdleider
Mail: hoofdleider@cjw-brummen.nl
Tel: 0653717612 (alleen tijdens kamp bereikbaar voor noodgevallen)

Postadres Zomerkamp
C.J.W. Brummen, Kamp “Kraamskuil”
p/a Boswachter A.E.M. Vredegoor
Bosweg 6; 7038 EG Zeddam